Gothcon 2011: Skymmning över London

På årets Gothcon spelas scenariot "Skymning över London".

OBS! Arrangemanget fullbokat! Tack för allt intresse!

"Dimmornas London sensommaren 1890. Ännu ett mord har begåtts och ännu har inte Jack the Ripper glömts bort – tvärtom. Skräcken i det viktorianska London växer sig starkare tills skräcken nästan får fysisk form.

Denna gång är det dock en välbärgad ung kvinna som brutalt mördats. Den korrupta polisen tiger som muren och inga vittnen träder fram frivilligt."

Fyra mycket olika personer med olika motiv tvingas samarbeta för att försöka lösa mordet på unge Magdalena. Sanningen söks men till vilket pris? London 1890 är ingen trevlig plats – smutsiga gränder och floden Thames svarta gyttjiga vatten döljer saker som inte har några namn.

Rollpersoner

John Tayler

Journalist. 29 år gammal. Ärr i ansiktet. Lite nervöst lagd. Favoritcitat: ”I grumliga vatten…” Jobbar för blaskan ”Criminal Weekly”. Intresserad av övernaturliga saker. Har sett samband mellan mystiska mord och företeelser i London det senaste. Påhejad av sin chef som vill att han skall arbeta med Magdalenas ungdomsvän Virginia.

David Linzer

Fd. polis. 41 år gammal. Utsparkad från polisen. Utredde några höga polisers inblandning i en sekt. Mager och fattig. Skäms lite över att han inte har jobb. Misstror de flesta poliser. Vill luska i mordet för att han känner på sig att korrupta poliser är inblandade.

Virginia Talbot

Rik kvinna. Enda barnet till en rik skeppare (Richard Talbot). 24 år gammal. Ungdomsvän med den mördade unga damen. Envis och van att få som hon vill. Favoritcitat: ”Jag betalar för det”.

Elizabeth Andersson

Fotograf med svenska föräldrar. 23 år gammal. Jobbar ihop med John. Frilansar men har precis fått ett välbetalt uppdrag för ”Criminal Weekly”. Tekniskt intresserad och förnuftig. Favoritcitat: ”Teknikens under!”. Planerar att gå på en föreläsning som Nikola Tesla håller om några dagar om ny teknologi. Har just inköpt den nya kameran ”Kodak” från Eastman Dry Plate Company.

GothCon arrangemanget tyvärr fullt!

Vi har fått väldigt många lag anmälda till Gothcon och är ju jätteglada för det men vi misstänker att vi inte kan skaka fram spelledare till alla! Så välj gärna något annat arrangemang på fredagens kvällspass.

Spelledare sökes!

Vill du spelleda "Skymning över London" på årets Gothcon? Hör av dig snarast till sillberg(at)gmail.com